ETT RUTBYTE SOM GER MER UTBYTE

Ditt stenskottsplåster kommer inom några dagar!

Sedan sommaren 2020 har Ryds Bilglas ett samarbete med Trygg-Hansa som gör att vi klimatkompenserar för alla rutbyten som vi utför till Trygg-Hansas kunder. Klimatkompensationen sker tillsammans med vår kompensationspartner ZeroMission, som med projektet Trees for Global Benefit i Uganda sedan starten har bundit cirka 1 miljon ton koldioxid.

Trygg-Hansa Miljöarbete

Även om vår ambition alltid är att reparera istället för att byta ut en vindruta så är glaset ibland så skadat att det inte går att laga. Då måste rutan bytas. Tillsammans med Trygg-Hansa klimatkompenserar vi nu för de utsläpp som en ruta ger. Klimatkompensationen baserar sig på en uppskattning av att varje ruta som byts istället för att lagas innebär ökade utsläpp med ca 44 kg CO2e (beräkningen inkluderar tillverkning, transport och montering).

Projektet som vi tillsammans med Trygg-Hansa bistår är Trees for Global Benefit i Uganda. Här arbetar Ecotrust, en lokal miljöorganisation med stark ställning och förankring i regionen, med att ge småskaliga bönder kunskap och teknisk support för att bruka sin mark långsiktigt efter egna förutsättningar och behov.

Genom att plantera inhemska trädarter stärks den biologiska mångfalden och sårbarheten för klimatförändringar minskar. Projektet är beläget i sydvästra Uganda och omfattar cirka 7 000 jordbrukare. Det är en av de äldsta insatserna som ZeroMission arbetar med och projektet har blivit både uppmärksammat och prisbelönt.

Så om du är Trygg-Hansa-kund och har fått en skada på vindrutan – kom in till oss på Ryds Bilglas så ser vi till att ditt rutbyte blir ett gynnsamt utbyte för miljön.

← Tillbaka

FAKTA

Projekt: Trädplantering, agroforestry
Utvecklare: Ecotrust
Plats: Bushenyidistriktet i sydvästra Uganda
Certifiering: Plan Vivo
Projektstart: 2003
Övrigt: Prisbelönt projekt för socialt entreprenörskap av FN SEED 2013
Källa: ZeroMission (vår kompensationspartner)
I samarbete med