Har du fått ett stenskott?

Närbild på ett stenskotts verktyg med en Ryds anställd i bakgrunden

Ett stenskott kan vara början till en spricka i vindrutan. Därför är det viktigt att laga stenskottet så snabbt som möjligt, annars kan det hända att du måste byta hela vindrutan.

Vi räddar din vindruta

Ett stenskott är en skada i vindrutan som kan leda till att hela rutan spricker. Det är allvarligt, eftersom vindrutan är en viktig del av bilens bärande konstruktion. En spräckt bilruta innebär därför en försvagning. Dessutom blir sikten sämre, med minskad trafiksäkerhet som följd.

Vi lagar dina stenskott. Det innebär en stor besparing både för dig, miljön och försäkringsbolaget. Du betalar bara självrisken som varierar mellan 0 och 200 kronor, beroende på vilket försäkringsskydd du har. Du slipper fylla i blanketter och ha kontakt med försäkringsbolaget, allt det sköter vi. Reparationen tar cirka en halvtimme. Medan du väntar bjuder vi på kaffe och fri tillgång till wifi.

Bra att veta om stenskott

 • Syftet med reparationen är att förhindra stenskottet att utvecklas till en spricka.
 • Skadan kommer ej att bli osynlig efter reparationen.
 • Resultatet av reparationen är beroende av stenskottets struktur och hur lång tid som gått sedan skadan uppstod.
 • Ett gammalt stenskott har sämre förutsättningar att bli perfekt.
 • Glas som material innehåller spänningar varför en viss liten risk finns att stenskottet förvärras under reparationsproceduren. Om så inträffar fritages verkstaden från ansvar.

Garanti

 • Om reparationen inom ett år utvecklas till en spricka återbetalas reparationskostnaden i samband med vindrutebyte. Kostnaden/självrisken för det eventuella glasbytet åligger bilägaren.
 • Kan jag laga ett stenskott eller behöver jag byta rutan istället?

  Man kan absolut laga ett stenskott, det är även billigare för såväl dig som försäkringsbolaget. Dessutom går det snabbt, vi reparerar skadan medan du väntar, och det är snällare mot miljön.

 • Var kan jag beställa era stenskottsplåster?

  Stenskottsplåster går att beställa här. Du kan också ringa vår kundtjänst på 0771-411 411 eller hämta ditt stenskottsplåster på våra verkstäder.

 • Hur stort stenskott kan man laga?

  Stenskott upp till 3 cm brukar man normalt kunna reparera. Är skadan större krävs i regel ett rutbyte.

En man som lagar ett stenskott på en vindruta med ett verktyg

Tjänster