Vanliga bilglasfrågor

QuestionVarför ska jag laga ett stenskott när jag kan byta rutan istället?

Att laga ett stenskott är billigare för såväl dig som försäkringsbolaget. Dessutom går det snabbt, vi reparerar skadan medan du väntar, och det är snällare mot miljön.

QuestionVar kan jag beställa era stenskottsplåster?

Stenskottsplåster går att beställa här. Du kan också ringa vår kundtjänst på 0771-411 411 eller hämta ditt stenskottsplåster på våra verkstäder.

QuestionStämmer det att man får låna en lånebil av er när man byter vindruta?

Det stämmer. Du kan faktiskt till och med välja på en lånebil eller en elcykel. Det är helt kostnadsfritt och fem fria mil ingår om du väljer lånebil. Cykla får du göra hur långt som helst. Boka din bil eller cykel i samband med bokningen.

QuestionHur stort stenskott kan man laga?

Stenskott upp till 3 cm brukar man normalt kunna reparera. Är skadan större krävs i regel ett rutbyte.

QuestionHur mycket kostar det att byta vindrutan när man har försäkring?

Det beror på vilket försäkringsbolag och vilken bilmodell du har. Självrisken, och därmed kostnaden, varierar mellan 1 500 kronor och 3 000 kronor. För en exakt prisuppgift, klicka här.

QuestionHur mycket kostar det att laga ett stenskott när man har försäkring?

Du betalar enbart självrisken till ditt försäkringsbolag. Den varierar mellan 0 och 200 kronor, beroende på vilket försäkringsbolag du har.

QuestionVilka betalsätt erbjuds?

Du kan betala med konto- eller kreditkort (ej AMEX), Swish samt via Klarna

Förskottsbetalning via Klarna erbjuds i dagsläget till privatkunder som bokar via vår webb bokning och har något av följande försäkringsbolag: Trygg Hansa, IF, IMF, Gjensidige, Moderna, Dina försäkringar och Volvia.

Faktura endast till registrerade företagskunder. Vår verkstäder är kontantfria.

QuestionHur lång tid tar det att laga ett stenskott?

Arbetet tar mellan 30 och 45 minuter, och du kan vänta hos oss medan vi åtgärdar din skada.

QuestionHur lång väntetid är det för att byta vindrutan?

Ofta kan vi byta vindrutan samma dag som du ringer till oss. Men beroende på säsong så kan väntetiden vara mellan en till fem arbetsdagar. Själva bytet gör vi dock över dagen, och du har fri tillgång till en lånebil under tiden.

QuestionBehöver jag kontakta mitt försäkringsbolag innan ni byter vindrutan?

Nej, vi sköter om kontakten med ditt försäkringsbolag. Allt du behöver göra är att fylla i en förenklad skadeanmälan som du kan hämta här och ta med den när du lämnar in din bil.

QuestionÄr ni certifierade, i så fall, hur?

Kvalité ISO9001 och Miljö ISO14001 Vårt mål är att kunden skall uppleva en tillfredsställande service- och kvalitetsnivå samt minska vårt ekologiska avtryck på miljön. För att nå dessa mål arbetar vi med ständiga förbättringar för att säkerställa kvalitén på vårt arbete och förebyggande av föroreningar.

Om Ryds Bilglas