Cary Group fortsätter bredda verksamheten i Norden

Cary Group har tecknat avtal om att förvärva 100% av Sveaplans Bil Plåt & Lack AB i Bromma, Stockholm. Bolaget är specialiserade på bilservice, plåtskador och lackering för flera bilmärken och är en godkänd leverantör till försäkringsbolag. Bolagets omsättning uppgick till cirka 30 MSEK för 2021 och har 14 anställda.

”Vi är glada att välkomna Sveaplans Bil Plåt & Lack AB till Cary Group-familjen. Detta blir vår andra verkstad i Sverige med fokus på service och plåtskador och därmed ett bra komplement till vår verksamhet för byte och lagning av fordonsglas. Breddningen av vårt serviceerbjudande är en del av vår nuvarande tillväxtagenda i Norden och ett attraktivt erbjudande till försäkringsbolagen”, säger Mats Green, Nordenchef för Cary Group.

Bolaget som bildades på 1960-talet drivs fortfarande av grundarfamiljen genom Roger Wisén. De har 14 anställda, varav majoriteten är plåtskadetekniker och lackerare. Bolagets nettoförsäljning för 2021 uppgick till cirka 30 MSEK.

Under 2021 annonserade Cary Group förvärv av danska Crashpoint A/S, norska Quick Car Fix och MPS Bilskade AS samt svenska Autoklinik i Malmö AB vilket innebär en förvärvad omsättning om cirka 300 MSEK i denna nordiska vertikal.

För mer information, vänligen kontakta:

Mats Green, Nordenchef, Cary Group
Tel: +46 10 121 96 00

Fredrik Karlsson, Sverigechef, Ryds Bilglas
Tel: +46 10 102 99 36